Att fly verkligheten Brasserie Lipp Geneve

De bästa middagarna är de som man spontant unnar sig utan någon särskild orsak.  En söndagkväll på ett brasserie där tiden verkar ha stannat. Personalen klädda i svart och vitt, enkelt att urskilja rangen bland dem. Fullsatt stojigt och med en medelålder runt 60. I love it!

Ostron av tre olika slag, Belon, Prat ar coum, Gillardeau. Havskräfta och små goda crevette grise (små grå räkor) och en cigale de la mer (likar någonting mellan hummer och havskräfta). Till det serveras ofta citron, scharlotten vinigrett och majonäs och små rågbröd som skivats och fyllts med smör och sen lagts ihop igen.

Därefter en gratinerad king crab med olika kål, fyll lök och tomat.

En choucroute de la Mer, dvs en stor hög surkål med en massa gott från havet som blåmusslor, marulk, lax och bacon med lite annat fint.

Till detta en Pouilly Fumé.

Visst blir man hungrig?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s