Lax pasta för en fredagskväll

on
Här är en snabblagad god pasta för en fredagskväll.  Tar ca 20 minuter att laga.
 
Du behöver:
Pasta
1-2 schalottenlökar
1 Fänkål
Grädde
Vittvin
Lite fiskfond
Dijonsenap
Pepparrot på tub
Gräslök och persilja
Kallrökt lax
Parmesan
 
Koka pasta vatten och lägg i pastan.

Finhacka schalottenlök och strimla fänkålen fint. Stek i olivolja till det är mjukt men inte tagit någon färg.

Tillsätt lite vitt vin, grädden och lite fisk fond. Blanda i Dijonsenap och pepparrot enligt tycke och smak.

När pastan är klar blanda i strimlad rökt lax, gräslöken och persiljan.

Smaka av med salt och peppar.

I Italien serverar man inte parmesan till pasta rätter från havet. Men det gör jag.🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s