New york restauranger del 1

Jean-George
Vi går ut hårt. Restaurangen är belönad med tre stjärnor i guide Michelin och i denna lågkonjuktur kan man äta en lunch meny för blygsamma 29 USD. Jean George Vongerichte är ursprungligen från Frankrike men jobbade många år i Asien. Idag har han flera kända restauranger i NYC som Matsugen, Spicemarket etc.
 
Bokar bord samma dag och visades några timmar senare in i en solig matsal med utsikt över Central Park. Maten var fantastisk. En liten apero serverades bestående av en bit sashimi, en jalapeno-ost boll och en varm liten soppa med en mini ravioli i. Smaklökarna jublar!!!   Till förrätt beställde jag forell sashimi med forell rom, en skummig sås av citron och pepparrot och dill olja. Efter det följer en ugnstekt kalv med kvitten-ananaskompott och roquefort ost. En perfekt smakupplevelse. Perfekt sällskap. Perfekt dukning. Perfekt service. Kommer definitivt stanna pà must eat pà NY listan.
 
Blue fin
Den här restaurangen ligger helt vid Time Square. Modern fiskrestaurang med raw bar och sushi samt en meny med varma rätter. Jag àt stekt lax med svamp, bacon, pärllökar och senapssås. Gott och sövande (i allfall om man fortfarande är i en annan tidszon).
 
Pastis
Ligger i Meatpacking district. Trendigt, stökigt och god mat. Alltid bra för brunch. Boka bord i förväg för att slippa köa.
 
Boathouse
Boathouse ligger i Central park är precis som man ser i alla filmer. Vacker utsikt över sjön och båtarna. Bra brunch!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s