New York restauranger del 2

on
Philip Marie
Efter ett misslyckat försök att få bord på Spotted pig valde vi första (och det visade sig vara) bästa restaurang vi hittade. New American Cuisine i West Village. Rockefeller ostron med getost samt Main lobster black ravioli. Klart godkänt, verkligt prisvärt, och Perrier-Jouët champis för 60 USD flaskan. Vad mer kan man begära?
 
The modern
Restaurangen med en Michelin stjärna ligger i MOMA (Museum of Modern Art) midtown. Vi fick bord pà bar sidan och hann på en timme (lite tidspress för att hinna iväg till flyget) äta två helt strålande rätter. Först grillade pilgrimsmusslor med baby spenat och hasselnötter dränkta i en rödbetssås. Till varmrätt lax med en gudomlig pepparrotscrust, kål och rieslingssås. Snabb och effektiv service och gott bubbel.
 
Smith & Wollensky
I midtown hittar man Smith and Wollensky steakhouse. Har varit där två gånger och båda gångerna har maten varit suverän men ganska dyr. Deras split pea soup är en av de bästa sopporna jag någonsin har ätit. Enorma portioner och bokning i förväg rekommenderas. Man kommer lite billigare undan om man sätter sig pà deras bistro sida ”Grill”. Alla servitörer är äldre män. Testat Main lobster, Porterhouse steak (en köttbit som skulle räcka till två stora män). Goda amerikanska röda på vinlistan.
 
Aquavit
Det är några år sedan redan men middagen på Aquavit har stannat i minnet av flera olika orsaker. Den här Skandinaviska restaurangen drivs av svensken Marcus Samuelson. Inredningen är verkligen nordisk, maten likaså. Fördrinkarna helt enorma så middagen avnjöts i lätt berusning från början till slut. Det var då också en av de dyraste middagarna jag har ätit men det rekordet är nu slaget flera gånger om. För mycket mat och sprit är inte en bra kombi om man ska sätta sig i en mörk operasalong direkt efter. Maken sov hela andra akten och jag kämpade för att hållas vaken samtidigt som jag gav honom arga knuffar för att han inte gav operan en chans. Att sånt.
 
Matsuri
Japansk restaurang som ligger i Meat packing district. Modern inredning och bred meny. Smakade på kobe kött och sushi. De har en lång sake lista för såna som förstår sig på sånt.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s