Beaufort är veckans ost

on

God morgon.

Beaufort är en hårdost som sedan romartiden gjorts av mjölken av kossor i Savoie distriktet i franska alperna. Den är traditionellt gjord av små producenter och är opastorierad. Den är gul-brun till färgen och en mild nötig smak. Beaufort är en AOC skyddad ost av Gruyere typ men med högre fetthalt.
 
Servera på ostbrickan eller som kuber till fördrinken. Använd till ostfondue Savoyard eller till pajer och gratänger.
 
Den här köpte vid på torget direkt av en liten producent. Den är gjord på sommar mjölken och sedan lagrad 18 månader.
 
Prova! Den är jättegod.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s