Frasvåffla

on

Barndomsminnen. Min farmor gjorde jättegoda våfflor som serverades med vispgrädde och jordgubbsylt.

Vi fick i ett våffeljärn till bröllopsgåva förra året så nu ska det bli torsdagsvåfflor till soppan och lyxiga helgfrukostar.

I söndags tycke jag att vi skulle ha lite våfflor till frukost när vi hade en gäst på besök och allt. Maken satte igång och när allt var klart märkete jag att alla syltburkar hade möglat i kylen så det fick bli mango och blodapelsin til våfflorna istället. Det var gott det med.

Receptet är från bibeln Vår kokbok.  Så här gör man.

Blanda 3 dl vetemjöl och 2 dl kallt vatten till än jämn smet. Vispa 3dl vispgrädde och blanda försiktigt ner i smeten. (Salta ev lite) Hetta upp järnet och pensla med smält smör. Blir ca 4 våfflor.

Servera med sylt, vispgrädde och socker eller färska bär.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s