Leif Mannerström

on

Leif Mannestöm är min favorit bland kockarna i Sverige. Han driver bland annat restaurangen Sjömagasinet i Göteborg. I min bokhylla har jag tre av hans kokböcker och de är helt fantastiskt bra och alltid i använding.

Han har en härlig filosofi kring matlagning presentead i hans bok Husmanskonst.

  • Börja allt med ett skinande blankt kök.
  • Skaffa riktiga redskap
  • Planera och förbered
  • Köp så bra råvaror som möjligt. Kvalieten går först.
  • Favoritmusik och ett glas vin

osv. Jag skriver under alltihop.

Såg att man på årets bokrea i Sverige kan köpa de två första för 129 kr styck. Det är löjligt billigt för en kvalitetsbok som dessa. Slå till om ni hinner!

Och så ser han så snäll ut också🙂

Husmanskonst är från 2006 (Prisma)

En fin samling svenska husmansrätter och några updaterade varianter.

 

Mannerströms Skaldjur är från 2008 (Prisma)

Underbara skaldjursrecept varvat med goda råd och grund recept för tillagning av råvarorna. 

Mannerströms Viltkokbok 2009 (Nordstedts)

Fick den här i julklapp av pappa och har inte hunnit provalag någonting än. Viltkött är verkligen en säsongsvara här så det går inte att få tag på efter början av December.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s