Majonäs

on
Det är jättelätt att laga majonäs hemma om man bara har en elvisp. Sen jag läste vad köpmajonäs innehåller så har det varit köpstopp på den varan. Den hemlagda håller åtminnstånde en vecka i kylen. Det här receptet är från Leif Mannerstöms Skaldjursbok.
 
3 äggulor
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk sötsenap
2 dl solrosolja
½ dl olivolja
 
Lägg äggulor, vinäger, senap, salt och peppar i en skål. Tillsätt oljan sakta under vispning tills majonäsen är tjock. Jag brukar pressa i lite citronsaft också. Sen kan man smaksätta med dill eller gräslök eller lite vitlök (aioli).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s