Papis födelsedagsmiddag

on

I dagens torsdagfråga efterlyste Mami en födelsedagsmiddag till Papi. Här är mitt förslag.

Förrätt
 
Gratinerad hummer. (Ok det är kanske lite nyårsaftonvarning men jättegott)
 
En halv hummer per man (Djupfryst duger bra till det här)
Grädde
Champinjoner eller kantareller
Dijonsenap
Konjak eller Whiskey
Ett gott bröd
 
Tina den djupfrysta hummern och halvera den. Gröp ur allt kött och  skär det i mindre bitar och sätt åt sidan.  Ställ hummer skalen i kylen tills vidare.
 
Stek svamparna i smör och häll sedan på grädden, senapen och spriten. Smaka av med salt och peppar. Hit kan förberedas. Sätt ugnen på grill och 220 grader. Blanda i hummerköttet I såsen och låt bli varmt. Fyll hummerskalen och kör dem I ugnen ca 5 minuter. Servera med ett gott bröd
 
Varmrätt
Kalvstek med rotsaker
 
Köp en kalvstek. Bryn den i lite smör och olja och låt den sedan ligga i en marinad av olivolja, grovsenap, dijonsenap, krossade vitlöksklyftor, rosmarin, lite balsamico och honung. Kör steken i ugnen pà 150 grader tills termometern visar 60 grader.
 
Rosta rotsaker i ugnen, tex morot, palsternacka, kålrot, jordärtskocka, batat och potatis. Lägg i några hela scharlottenlökar och vitlöksklyftor. Ringla över olivolja och lite salt och pepper. Kör i ugnen pà 200 grader tills de är klara.
 
Balsamico sås.
Reducera lite balsamico, kalvfond och honung  i en kastrull. När det har kokat till en lagom sirap konsistens blanda i en sked med smör. Smaka av med salt och peppar. Ringla över köttet och lite av grönsakerna.
 
Skickar en grattis kram till Papi och önskar Bon appétit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s