Pappas kinamat Strimlad biff och sötsursås

on

Min absoulta favoriträtt som barn, så långt baka i tiden som jag kan komma ihåg har min pappa lagat den här rätten. När man fick önska sig vad som skulle serveras på den egna födelsedagen så blev det pappas kinamat för mig.

Receptet på såsen kommer ursprungligen från tidingen Allt om mat (någon gång på 80-talet).

Strimlad biff med sötsursås

Skrimla lövbiff och lägg i en marinad med soja, olivolja. Strimla purjolök fint och ställ åt sidan. Koka jasminris enligt förpackningen.

Till såsen:

4 dl vatten + 1 hönsbuljongs tärning
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk olja
1 msk vit vinsvinäger
3 msk strösocker
1 msk tomatpuré
1/2 tsl salt
låt koka upp
1 msk potatismjöl
 
man kan variera vitlök och tomatpuré beroende på smak och utseende.

Efter att man har tillsatt potatismjölet så får såsen inte koka mera.

Stek köttet snabbt i marinaden, ställ åt sidan och håll varmt. Stek purjolöken i samma panna. Servera med sås och ris.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s