Veckans ost Brie de Meaux

on

Veckan ost är en brie, inte vilken som helst utan the brie.

Brie du Meaux kommer från regionen Ile-de-France i närheten av Paris. Den görs på opastoriserad komjölk och är skyddad med AOC- stämpel. Det är en vitmögelost med stark smak (len toutch av amoniak), långt i från fabriks-brie på pastoriserad mjölk. Välj en mjuk ost som inte ännu är rinnig, gärna från en liten producent. Servera till efterrätt med ett moget päron eller lite fikonsylt.

Om du mot förmodan får left-overs så kan du fylla en smörgås med ruccola, tomat och ost. Eller toppa en potatisgratäng.

Den här osten är stinky, så ingen risk att den blir kvarglömd i kylen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s