Bästa restaurangupplevelserna ever. Topplista!

on
  « »
Brukar för ro skull lista de bästa restaurangupplevelserna lite då och då. Ni vet de där perfekta stunden där maten är fantatisk, man njuter av miljön och sällskapet. Förväntingar och humör spelar förstås in hur man upplever en restaurang . Så här ser listan ut just nu:
1)      Ravintola Sipuli, Skatudden i Helsingfors.
Året var 2003, november, en tisdagkväll och besöket var en överraskning. Magisk setting med nästan tom matsal och mörkret utanför. En så god meny med tillhörande viner. Undrar just om standarden är den samma idag? Har inte vågat mig på återbesök med risk att förstöra minnet.
 
2)      La Ferme i Saas-Fee, Schweiz.
Höstmeny med pumparavioli till förrätt och ett glas muscade vin. Sen en härlig viltfondue med hjort, rådjur och vildsvin med klassiska vilt-tillbehör och exotiska frukter. Mysig restaurang med öppen spis, fårfällar på träbänkar utanför dörren.
 
3)      Bon vivant Silja line.
December 2003, A’s födelsedagsmiddag på väg till Sverige för att fira jul. Kräftbrulée och vildsvinskorv.
 
4)      Albert 1er i Chamonix Frankrike 
Makens 30 årsdag. Avsmakningsmeny med 11 rätter. Det snöade så mycket att taxin inte kom framtill hotellet. Full recension här.
 
5)      Auberge communal Gilly, Schweiz
Min födelsedagsmiddag på en liten restaurang i en vinby vid Geneve sjön. Viltmeny bestående av pumpasoppa, stekt gåslever, rådjur med alla klassiska tillbehör (brysselkål, rödkål, kantarellstuvning och mycket annat). Vinkokta päron till efterrätt.
Hur ser er lista ut? Bästa middagarna på restaurang?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s