Den som spar den har…. en del av lammet kvar…

on

Vi hade sån tur att få påsklammet med oss hem i måndags. De har räckt till tre luncher (till mig)och en middag (för två) den här veckan. Alla rätter har en tillagningstid på under 10 minuter.

Lunch nr 1

  • Mache sallat
  • Tomater
  • Sultanrussin
  • Pecorino ost
  • Lammstek i skivor
  • Hackade kryddor (basilika, koriander, mynta och gräslök)
  • Vinigrette (dijon senap, honung, balsamico, olivolja, salt och peppar)

Lunch nr 2

  • Mache sallat
  • Coctailtomater
  • Pecorino ost
  • Päron
  • Lammstek
  • Vinigrette

Middag: Kikärtsallad med lammstek

Man tar en burk kokta kikärtor, sköljer av och låter rinna av. Ringla över en god olivolja. Pressa en vitlöksklyfta och blanda ner några hackade vårlökar. Pressa i saften av en citron. Salta och peppra och vänd ner hackad mynta och koriander. Servera med lammstek.

Lunch nr 3

  • Grön sallat
  • Kikärtsallad (se ovan)
  • Tomater
  • Lammstek

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s