Flygplatsmat

on
Varför ska det vara så svårt att äta någonting vettigt när man reser?
Flygplansmat som ofta är svettinga mackor eller översalt kalops vill man gärna undvika så jag försöker alltid äta en riktig måltid innan jag sätter mig på flyget eller under en transit. Men det är svårt att hitta god mat som man blir mätt på utan att betala en halv förmögenhet.
 
Helsingfors-Vanda flygfält är faktiskt det bästa. Där får man en jättegod laxsoppa med rågbröd för en ok slant. Tidigare åt vi alltid på Flying finn (innan säkerhetskontrollen) men jag tror de renoverar just nu. Samma soppa serveras på Deli tower ovanför Robert’s coffee.
 
Arlanda får man olika skandinaviska mackor lite över allt, de ser ganska bra ut men smakar inte lika bra. I Sky city finns New Orleans bistro och bar, där har jag ätit gott flera gånger.
 
Geneves flygplats har fått en rejäl upprustning det senaste året och restaurang utbudet har blivit helt ok. Innan säkerhetskontrollen finns Montreux jazz café som har god mat. Swiss chalet är också helt godkänt. Vid gaterna finns Caviar house seafood bar. Ganska dyrt och inte så stora portioner men riktigt gott.
 
I Frankfurt finns en restaurang som serverar bra mat Kuffler& Bucher. Men det gäller att hamna i rätt terminal. Prova deras korvtallrik med surkål eller asiatiska mixen med bla dimsum. Brukar också har bra säsongsrätter typ sparris på våren och kantareller på höstern. Ganska långsam service om man inte pressar dem lite.
 
I München gäller samma sak. Bra korv med god senap får man hos Käfer.
 
Amsterdam är en bra flygplats. Hos Bubbels får man en seafood platter och champis till ett ok pris. Man blir kanske inte riktigt mätt dock. Jättebra sushi finns hos Shirasagi sushi bar.
 
I Paris igår kväll åt vi en sallad med grillade gambas på restaurang Flo utanför terminal 2F, gott men ganska dyrt.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s