Grillade pilgrimmsmusslor med citronbräserad färnkål

on

Ännu ett recept från Mannerströms skaldjursbok.

4 portioner (S2)

  • 12 stora pilgrimsmusslor
  • 2 färska färnkålsstånd
  • 2 msk smör
  • 1/2 msk strösocker
  • 2 citroner
  • Olja till  stekning
  • Salt och peppar
  • 2 msk kikkoman soja
  • 2 msk olivolja
  • några strimlor korianderblad
  • 1 strimlad chilifrukt.

Strimla färnkålen tunt och fräs lätt i smöret. Salta och peppra lite. Tillsätt socker och låt puttra en stund

Skär tunna skivor av citronskalet med ett zestjärn och pressa ur saften. Smaka av färnkålen med lagom mängd citronsaft

Salta och peppar pilgrimmsmusslorna. Grilla i het panna ca 15 sek på varje sida. Lägg upp musslor och kålen och ringa över soja-oljeblandingen. Garnera med citronskal, chili och koriander.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s