Lammbog med smak av Marocko

on

Maken kokade igår ihop en mycket god lammgryta .

Först skar han lammbogen i stora kuber. Sen blandade han spiskummin, cayennepeppar, ingefära (pulver), paprikapulver, kardemumma, saffran och koriander (pulver). Sen rullades köttbitarna i kryddblandingen och stekte han dem i olja så att de fick färg. Därefter tillsatte han tomatpure, kycklingbuljong, 6 hela vitlöksklyftor skalade, 4-5 lökar i halvor, små potatisar halverade och rotselleri i bitar. Det fick sedan puttra täckt med rödvin och vatten. Några halverade torkade aprikoser fick åka med också. Färdigt efter 1,5 timme. Igår åt vi det helt som det var toppat med lite mynta, vårlök och koriander. Ikvälll blir det med couscous.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s