Pilgrimsmussla Rossini

Superlyxigt och snabblagat
 
N och jag fick impulsen att provlaga det här receptet av Leif Mannerstöm. Jag vet att det börjar bli tjatigt men hans böcker är så bra.


 
Rödvinsås
Hacka 2 schalottenlökar fint. Koka dem tillsammans med 3 dl rödvin, 1 msk kalvfond och 2 msk balsamvinäger. Låt det reducera till en simmig konsistens. Bilden här över är från första försöket och då blev såsen lite rinning. På andra försöket kokade jag ner den helt (den blev sirapsaktig). Lägg i 1 msk smör och sila av såsen. Smaka av med salt och peppar. Till sist blanda i lite tryffelolja i såsen.
 
Hetta upp en stekpanna. Den ska vara jättehet! Lägg i portionskurna bitar av färsk gåslever. Stek hastigt (annars smälter de bort) ca 30 sek på  varje sida.

Håll dem varma.

I fettet som nu är i pannan steker du en liten toast per man samt pilgrimsmusslorna. Lägg upp toast med en pilgrimsmussla och en bit gåslever. Ringa rödvinsàsen runt om. Servera genast.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s