Rakbladsmussla

on

Razor clams heter de på engelska och jag är inte säker på vad det rätta namnet är på svenska. Smakade första gången i Skottland för fyra år sedan och har inte förrän nu provat laga själv.

Man köper levande musslor och lägger dem i en traktörpanna eller bred kastrull. Häll på vitt vin så att de täcker och låt koka/ånga under lock i ca 5 minuter.

Ta ut musslorna ur skalet och sköl och rensa noga. De kan ha en massa sand.

Gör ett vitlökssmör. Jag blandade smör, vitlök, lite flingsalt och peppar. Sen hackade jag ner av de kryddor jag hade hemma, dill, koriander, basilika och gräslök.

Lägg tillbaka musslorna i sitt skal och fyll täck med smöret. Kör ca 3-5 minuter i ugnen på 200 grader till smöret bubblar.

Servera med tex sparrisrisotto (det var vad vi hade som leftovers) eller som förrätt med ett gott bröd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s