Rotsellerisoppa med äpplen

on

Det här behövs:

  • 3 schalottenlökar 
  • 1 morot
  • 1 stor rotselleri
  • 3 potatisar
  • 2 äpplen
  • Olivolja
  • 8dl hönsbuljong
  • 2 dl torr äppelcider
  • 2 dl grädde
  • 1 msk honung
  • Salt och peppar

Skala och skär grönsakerna i kuber. Hetta upp lite olja i en gryta. Fräs lök, morot och selleri tills de börjar ta färg. Tillsätt potatisen och häll på buljongen. Låt koka tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt äppelkuberna, äppelcidern och grädde och låt koka 10 minuter till. Mixa med stavmixer och smaka av med honung, salt och peppar.

Jag lagade en stor sats och frös portionsförpackningar att ha till lunch. Idag tog jag med en påse till jobbet och blandade ner lite blåmögelost och vatten innan jag värmde i micron. Det blev faktiskt ännu godare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s