Spetskål

on

Köpte ett fint spetskålshuvud på torget i lördags. Den fina vårkålen har mjuka ljusgröna blad. Tillagade och åt den just (20 minuter sen, det här är så nära real time blogging det kan bli) och det blev så gott. Prova det här: Dela kålen i fyra klyftor. Lägg dem på en plåt. Dela 6 vitlöksklyftor på hälften och gnid in kålen. Lägg klyftorna men kålen på plåten. Ringa över olivolja och salt och peppar. Kör i ugnen på 200 grader ca 15 minuter. Under tiden blanda i hop lite getost, en hackad schalottenlök, lite balsamico, olivolja, hackad persilja och salt och peppar. När kålen är nästan klar (stick en kniv igenom) bred oströran på kålen och kör några minuter till. Jag skulle gärna visa en bild men vi var så hungriga att vi åt upp allt genast och glömde kameran. Idag hade vi grillad kyckling till men jag tro att det skulle passa bra med en bit fisk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s