Filets de peche du lac leman meuniere

on

Det här rätten som serveras på alla restauranger runt Genevesjön. Stekta små aborrfileer med smörsås. Maken gjorde ett första försök att laga hemma och det blev så gott.

Till 2 personer behöver man:

  • 400g små aborrfileer
  • 2 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 10 cl torrt vitt vin
  • persilja
  • olivolja och smör
  • lite pressad citron
  • kallt smör

Salta och peppra fisken och vänd dem i mjölet. Stek dem snabbt i smör och olivolja och lägg i en ugnsform och håll varmt.

Häll vinet i pannan, salta och peppra. Låt puttra en stund. Tillsätt kallt smör under omrörning tills såsen fått en fin konsistens. Pressa citron enligt tycke och smak. Rör ner hackad persilja.

Servera med pressad eller kokt potatis och smörstekta morötter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s