Flytande kväve och andra tricks

on

Vi  gjorde ett spontan- besök till en restaurang på andra sidan gränsen. Lunchen var en superupplevelse. Se här.

En amuse bouche med rökt marulk

Alice sov sött genom hela lunchen.

Gåsleverbakelse med äpple rullat i sesamfrön.

Hummersoppa

Anka täckt med nougatine, rotsaker och rostad polenta.

Skummad champagne på syltade och färska mandariner. Maken fick ett eget glas med bara skum.

 Grande finale! Servitrisen rullade in en vagn med flytande kväve dit hon doppade min toblerone- mousse så att ytan blev som glass men kärnan var mjuk.

Restaurangen omnämns redan i Guide Michelin och har bevisligen ambitioner på mer. Inredning, service, upplägget och smaken var nog enligt min åsikt redan i stjärnklass. Och det bästa är inte bara avståndet från oss (20min promenad) utan:

– 3 rätter, 30 euro… lunchmeny alltså.

www.lerectiligne.fr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s