Höstig snabbmat

on

Blåmusslor, få ingredienser är så lätt lagade, nyttiga, ekologiska, goda, vackra och lätta att variera.

Vinkokta tar de ca 15-20 minuter att förbereda.

Du behöver:

  • En påse blåmusslor
  • En finhackad schalottenlök eller gullök
  • En finhackad vitlök
  • 1 dl vittvin, har du inte det hemma så ta öl istället.
  • Lite hackad persilja eller annat grönt

Skölj och rengör musslorna. Se till att alla är hela och stängda (eller stänger sig när du knackar på dem). Fräs löken i lite olivolja i en stor kastrull. Häll i musslorna och vinet samt persiljan och lägg på ett lock. Låt ånga några minuter tills musslorna öppnat sig. (De musslor som inte har öppnat sig ska man inte äta.)

Servera med bröd och majonäs eller aioli. Jag blandade majonäsen med lite pressad lime och vitlök. Super snabb vardagsmat eller varför inte till fredagskvällen. Man kan variera med att tillsätta lite hackade färska tomater eller stekt bacon. Eller köra Thai inspirerade med att tillsätta ingefära och chili och byta ut vinet mot vatten och fisksås och persiljan mot koriander.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s