Kvittenmarmelad

on

Dagens projekt är kvittenmarmelad. Kvitten är en frukt som ser ut som ett päron, har ett fruktkött som liknar äpple och träig konsistens. Man kan använda det till gele eller sylt. Lär funka bra till osttallriken eller till gåslever. Jag köpte frukten på torget några veckor sen och kylskåpet har sedan dess doftat sött och lite syrligt.

Jag skalade 4 stora frukter (totalt 1,2 kg) och skar dem i små bitar. Sen gör man så här.

Lägg frukten i en kastrull och häll på saften av 2 citronern och 1 dl vatten. Låt koka ihop i 15 minuter och tillsätt sedan 9 dl syltsocker.  Koka i hop till bra konsistens och mosa frukten lite med en potatisstöt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s