Lussebullar på ett nytt sätt

on

Prova det här. Gjorde en saffransbrödsdeg i lördags men istället för att baka traditionella lussekatter så provade jag en ny variant. (Eller egentligen jag gjorde degen men blev sen så trött att maken fick sköta bullbakandet).

För 20 bullar gör man en fyllning av 50g rumstempererat smör, 0,5 dl socker, 0,5 dl mald mandel och skalet av en halv apelsin.

Kavla degen till en platta och skär rutor 6x6cm. Lägg en klick fyllning och vik in kanterna mot mitten och tryck till. Lägg på bakplåtspapper och låt jästa i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225 grader i 8 minuter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s