Plommonclafoutis

on

En säsongsefterrätt

Du behöver:

  • 6-8 mogna plommon
  • 2 msk smör
  • 3 msk strösocker

Till smeten:

  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 msk socker

Tvätta och dela och kärna ur plommonen. Smörj en form och lägg plommonen och strö över socker. Vispa i hop ingredienserna till smeten med elvisp tills den är luftig. Häll smeten runt plommonen. Grädda den i ugen i 175 grader i ca 35-40 minuter. Pudra över florsocker och servera varm med lite vaniljglass.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s