Pocherade päron med stilton och valnötter

on

God och vacker rätt som kan ersätta ostbrickan under middagen.
 
För 8 personer
4 päron
En flaska portvin eller rödvin
2 kanelstänger
2 nejlikor
100 ml flytande honung
100 g stilton
100 g rostade valnötter
 
Skala päronen och lägg den i en kastrull. Täck dem med vinet och tillsätt kryddor och honung. Låt koka upp päronen och där efter puttra på låg värme i ca 15-20 minuter. Lyft försiktigt ur päronen och låt dem svalna. Dela päronen och gröp ur kärnhuset och lägg dem på en plåt.
Låt vinet reducera tills det bara är 1 dl kvar.
 
Mixa ihop nötterna med stilton och fyll päronhalvorna. Kör i ugnen under grill i ca 5 minuter tills osten smält. Servera på tallrik och dekorera det reducerade vinet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s