Scampi på chiabatta

on

Det här är makens specialitet. Det är en av de första rätterna han kockade åt mig så där för ca åtta år sedan. Det är helt vansigt gott och helt en nostalgi rätt för mig.

Man behöver

  • En ciabatta
  • Råa scampin
  • Chili
  • Lime
  • Ingefära
  • Vitlök
  • Råsocker
  • Koriander
  • Olivolja
  • Balsamico
  • Soja
  • Ruccola

Först lagar man en mariand med hackad chili och vitlök och riven ingefära. Pressa över lime saft, blanda i socker, hackad koriander, olivolja och balsamvinäger samt lite soja. Sätt hälften av marianden åt sidan och lägg scampin i den andra delen och låt marinera så länge du har tålamod.

Dela ciabattan på hälften. Ringla över lite olivolja och balsamico samt flingsalt. Toppa med ruccola.

Stek scampin några minuter och lägg sedan upp på brödet. Toppa med den oanvända marinaden.

Smakar bra med ett glas champagne eller ett torrt vitt vin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s