Sopptider

on

Lagade två goda soppor på säsongens godsaker. De är nu infrysta och blir en god lunch eller middag med lite gott bröd.

Svampsoppa med ädelost

  • 1 l finskuren svamp, tex karl johan och kantarell.
  • 2 små gula lökar finhackade
  • Smör och rapsolja
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 l vatten 2 buljongtärningar el fond
  • 3 dl vispgrädde
  • 125g blå mögelost

Stek lök och svamp i smör och olja. Pudra vetemjöl och häll på grädde, vatten och buljong. Koka ihop och smula i osten. Låt koka och smaka av med salt och peppar.

Pumpa- blomkålssoppa med kokosmjölk

1/2 butternut pumpa skuren i tärningar

1/2 blomkål

2 gula lökar finhackade

1 msk smör och lite rapsolja

En liten purjo skuren i små bitar (ta bara den vita delen)

1,5 l vatten

2 buljontärningar eller fond

2 burkar kokosmjölk

3 tsk thai green curry past. Jag andvänder Thai kitchen.  Sätt enligt tycke och smak.

Lite thailändsk fisksås

Fräs löken mjuk, tillsätt pumpan. Tillsätt curry pastenEfter några minuter lägg i blomkålen och häll på vatten, buljon och kokosmjölk. Låt koka tills mjukt. Mixa med stavmixer och smaka av med curry och fisk sås.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s