Tips för helgen

on

Ja då var det fredag igen och väntar besök från Sverige. Jippi.

Papi efterlyste tankar om en mellanrätt till en brakmiddag. Jag tycker om soppor, dels därför att de gå att förbereda, de är inte för tunga och man kan servera dem i små portioner.

Vit vintersoppa med tryffel

Du behöver

  • 300g jordärtskockor, skala, tärna och lägg i citronvatten så att de inte blir mörka.
  • 3 potatisar i tätningar
  • 1 lök finhackad
  • 5 dl vatten och en hönsbuljong
  • 3 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • Salt, peppar och tryffelolja
  • Skummad mjölk till servering och en liten grön kvist tex timjan.

Stek löken i olja utan att den tar färg. Häll över vatten, buljong, grädde och mjölk och lägg jordärtskockorna och potatisen. Salta och peppra lite. Låt koka tills potatisen är mjuk. Mixa soppan helt slät och smaka av med salt och peppar. Servera i små glas eller en kopp toppad med skummad mjölk och en liten kvist. Droppa över lite tryffelolja.

Linda efterlyste recept på en vinegrett.

Jag brukar blanda

  • Någon msk dijonsenap
  • Lite honung
  • Flingsalt
  • Peppar

Tillsätt vinäger antingen balsamico eller vitvinsvinäger. Till sist rör ner en god oliv eller rapsolja. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s