Tomatskörd

on
Mina tomatplanor trodde de var träd och när vi kom hem från semestern, de hade vuxit ända ner till grannen. Dags för skörd.
 
De mogna cocktailtomaterna ugnstorkade jag i 70 grader ca 6-7h tills de var helt torra och sega. Lite flingsalt och några rosmarinkvistar fick ligga med. En intensiv och god smak var resultatet och dessa små vackra saker kommer att få pryda någon rätt senare på hösten.
Före
Efter
 
De gröna cocktailtomaterna fick bli till en gröntomatchutney. Jag kokade dem med honung och syltsocker smaksatt med kanel, hackad ingefära, nejlika, koriander, senapsfrön och spiskummin. Resultatet var inte helt övertygande, för mycket av beskan fanns kvar men jag tänker vänta och se var som händer när den fått stå några veckor. Tomatchutney kan vara gott till en köttbit eller till osttallriken.
De stora gröna tomaterna har fått  lega på ett fat på balkongen och mogna i egen takt. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s