Marulk med pancetta

Marulk är en super fisk att köra i ugnen eller på grillen. Köpte pancetta och pecorino hos den italienska handlaren på torget i Chamonix så den här gången blev det italien inspirerat.

Salta och peppra fisken. Lägg till några timjankvistar och fäst pancettan med tandpetare. Kör i ugnen 175 grader i ca 15 min. Känn på fisken att den är klar. Vi serverade med rostade ugnsgrönsaker, potatis, kålrot, morot och palsternacka.

Till det här gjorde vi en sås på det vi hade hemma. En bunt gräslök och persilja, pecorino, citronskal, saften av en citron, olivolja. Smaka dig fram.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s