Bearnaisesmör

on

Det här receptet fanns i senaste Lantliv mat och vin. Laga en större sats och ha och ligga i frysen i väntan på spontangrillande. Passar både kött och fisk.

4 portioner
2 1/2 msk äppelcidervinäger
2 msk finhackad schalottenlök
1tsk smulad dragon
1/2 tsk nystötta vitpepparkorn
125g rumsvarmtsmör
1 tsk dijonsenap
1/2 dl hackad persilja
Flingsalt

Blanda vinäger, lök, dragon och peppar i en liten kastrull. Koka tills nästan all vätska är borta. Låt svalna. Blanda alla ingredienser i smöret. Rulla in i smörpapper och låt svalna i kylen, eller frysen om du har bråttom.

20110513-223744.jpg

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s