Grönsakspureer

Det är roligt att exprimenter med olika smaker åt den här lilla tjejen. Enlig läkarens rekomendation började vi med en råvara åt gången i tre dagar för att lättare identifiera allergier. Nu blandar vi hejvildt  och tillsätter lite olika örter. Vi köper närodlade eller ekologiska (gärna både och) och enligt säsong. Då smakare det ju bäst. Grönsaksrörorna blandas med kött eller fisk som fryses skillt i kuber.

Här är några kombin vi provat.

Färnkål-potatis (passar med fisk)

Batat (med kött eller fisk)

Morot-potatis (med kött eller fisk)

Blomkål-potatis (med fisk)

Broccoli-potatis-purjo-oregano (fisk)

Blomkål-potatis-purjo-dragon (fisk

Morot-potatis-purjo-dragon (kött eller fisk)

Provancalröra till baby

2 zuccinin skalade och urkärnade

Några coctailtomater

Herbes provancal

 

Grönsakerna ångas tills de är mjuka. Häll av det mesta av vattnet och tillsätt kryddor. Mixa och servera med kalv.

 

Baby ratatouille (utan paprika)

1 liten zuccini skalade och urkärnad

1 liten aubergine

1 schalottenlök

1 vitlöksklyfta

2 stora tomater

Rosmarin, timjan och basilika

 

Grönsakerna ångas tills de är mjuka tillsammans med rosmarin och timjan. Lyft ur kvistarna och tillsätt basilika. Mixa. Passar med kött och fisk.

Tipsa gärna om vad som har funkat hemma hos er?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s