Kött och fisk i små kuber

Att laga kött och fisk skillt i små portioner gör det enklare att variera med olika grönsaker. Jag fryser in rörorna i iskubsfat med lite rapsolja i botten. När de sen har stelnat lägger jag dem i större frysburkar i frysen. Lätt att ta fram allt eftersom.

Kalvkuber

100 g kalv (stek eller filé) i bitar

½ schalottenlök

Lite kokvatten

Lägg kalvkuber och löken i ångaren i ca 15 minuter. Mixa och tillsätt lite kokvatten till rätt konsistens. Frys på iskubsfat. Blir ca 10 st.

 

Torskkuber

150g torsk

Några centimeter purjolök fint skuren.

Kokvatten.

Lägg fisken och purjon i ångaren i ca 10 min. Mixa med vatten till bra konsistens.Blir ca 10 bitar.

Kalvkuber variant 2

150g kalv

Några centimeter purjolök

Rapsolja

Fransk dragon

Kalven ska ångas i ca 15 minuter. Fräs den strimlade purjolöken i lite rapsolja. Blanda med kalven. Tillsätt dragon (färsk eller torkad) och mixa.

Blir 15 bitar.

Laxkuber

150 g lax i bitar

Lätt stekt purjolök

Färsk oregano

Laxen ska ångas i 10 minuter. Mixa med purjo och oregano.

Blir 15 bitar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s