Grillad lammfile med ljummen dijonpotatissallad

on

20110702-220217.jpg

Det här serverades hos oss ikväll.

Lammfilen fick ligga i olivolja, en skvätt rödvin, vitlök, rosmarin och timjan. Grillades sedan rosa och skivades upp.

Till salladen kokade jag 1 kg potatis i saltat vatten. De fick stå en stund under lock när vattnets hälls av. Till såsen blandade jag 3 msk dijonsenap, 1/2 dl olivolja, 2 msk äppelcidervinäger, 1 finskuren vårlök, 1dl syltlök, några msk kapris, 1 dl färsk dill, fransk dragon och gräslök hackat. Blanda med potatisen och servera.

20110702-220236.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s