Tomatlåda provancal

on

20110725-222437.jpg

Ursprungsreceptet kommer i från en av Jan Mårtenssons Homan böcker. (Orginalet är utan getost.)

Skiva 1 kg solmogna tomater. Skiva 2 lökat fint, finhacka lite vitlök. Varva i en ugnsform med olivolja, salt och peppar. Stick ner några rosmarin och timjan kvistar. Kör i 200gradig ugn i ca 45 min. Ös då och då. Toppa ev med lite chevre sista 5 minuterna.

Passar jättebra till en grillad biff eller lammkotletter.

20110725-222456.jpg

2 Comments Add yours

  1. Evis says:

    Hjälp! Den som e så god! Kan man lägga getost på också??? Måste ju smaka som himmelriket! Tack för receptet! Kram

    1. maja says:

      Det blev inte sämre av getost direkt🙂 Den kladdkaka sàg sà god ut!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s