Fänkålsoppa med dill

on

Smaken fick mig att tänka på kräftor. Soppan kan serveras varm eller kall. Helt som den är eller toppad med räkor, lax, kräftor eller en pilgrimsmussla.

Du behöver:
3st färnkål
1 bukett dill
1l grönsaksbuljong
2,5 dl vispgrädde
Lite salt och vitpeppar.

Tvätta och skär fänkålen i bitar. Låt koka i buljongen i 30min. Häll av buljongen och ställ åt sidan. Tillsätt grädde och lite buljong. Mixa slät och tillsätt buljong till rätt konsistens. Finhacka dillen och blanda i.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s