Anka delux

on

När man besöker svärmor och M lär man sig alltid något nytt. Den här gången var det hur man fyller ankfiler med gåslever och torkade aprikoser.

 

När man bundit i hop filerna lägger man dem på ett ugnsgaller med en plåt fylld med vatten under. Ugnen ska vara på 210 grader och det tar ca 35 minuter. Låt vila en stund efter att du tagit ut det ur ugnen.

 

 

 

Under tiden skalar man 2 äpplen och skär dem i klyftor. Dela 4 färska fikon och stek allt försiktigt i smör. De ska inte ta färg, bara bli mjukt. Krydda med “fyra kryddor” (peppar, nejlika, muskotnöt och ingefära).

2 Comments Add yours

  1. Evis says:

    Oj hjälp! Det här låter ju så gott att man vill gråta lite! Då jag fyller 40 och får min nästa middag med allt jag kan tänkas älska😉 så måste det här vara en av huvudrätterna! Vi höjer målsättningarna lite och kör en 10-12 rätters då nämligen😉

    1. maja says:

      Màste börja planera! Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s