Risotto bouillabaisse

Fredagsmiddag med det vi hade hemma i skåp, kyl och frys.

När jag kokar blåmusslor brukar jag frysa in spadet då det är perfekt att använda som bas till såser och soppor. Hemma finns alltid risottoris, lök, vitlök, smör och parmesan. Och vitt vin. Hittade dessutom en fänkål, coctailtomater och lite saffran. I frysen fanns det pilgrimsmusslor.

Så här gör man.

Värmbuljongen, har man inte musselspad i frysen så tar man fiskfond.

I sen gryta fräser man en schallotenlök och en vitlöksklyfta i lite olivolja. Tillsätt risottoriset och låt fräsa en stund. Häll på ett glas vittvin och smula ner saffranen. Tillsätt fint strimmlad fänkål och halverade coctail tomater. Sänk värmen och skopa buljon lite i taget och rör hela tiden. När riset är aldente, tillsätt en klick smör, lite peppar och riven parmesan.

Stek pilgrimsmusslorna. Pressa över lite citronsaft och salat och peppra.

Tillsätt lite spad i risotton och rör om till rätt konsistens. Servera med pilgrimmsmusslorna på toppen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s