Aborregryta för små

De senaste månaderna har all mat i puré form varit ganska ointressant för Alice med sina två tänder. Därför har det blivit mycket kokt blomkål och kokt broccoli senaste tiden. Igår lagade jag en aborregryta och fick just rapporterat att den godkänts.

Jag tog:

  • ett halvt blomkålshuvud i mindre bitar
  • 2 morötter skurna i små kuber
  • Lite purjolök strimlat

Det fick koka med lite peppar och ett lagerblad till de var helt mjuka. Sen hällde jag bort det mesta av spadet och tillsatte

  • några skedar grädde
  • aborrefilerna i stora bitar (ca 200g)
  • rikligt med finklippt dill

De fick sjuda i några minuter och så var det klart. Blev ca 4 potioner och vips en lunch fixat och tre stycken färdiga i frysen för en annan dag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s