Minut-marinerad lax och pilgrimsmussla

Söndagsmiddag med goda vänner. Vårt bidrag var förrätten som en favorit hos oss. Tunnt skivad lax och pilgrimsmusslor på ett fat. Sen strör man flingsalt uppe på och ringlar över en god olivolja. Sen pressar man över lime. Låt det stå 10-minuter och strö sedan finhackad rödlök och korianderblad uppe på. Dra några varv med pepparkvarnen och servera med bröd.

Vi blev bjudna på en gudomlig lammstek med potatisgratäng, bönor, sås och hemgjord myntagele. Till efterrätt serverades det en helt härlig citron-märängpaj.

20120123-000635.jpg

20120123-001503.jpg

20120123-001549.jpg

4 Comments Add yours

  1. Evis says:

    Åh so lillisen växer! Mera bilder önskar gudmor! Kram

    1. maja says:

      Facetime i veckan? Kram!

      1. Evis says:

        Är tyvärr snabbinternetlös…😦 men på söndag?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s