Fiskfondue

Extremt snabblagat och gott fredagsmys framför säsong 2 av Downton abbey. I fonduepannan kokar man i hop buljogen. 1del soja, 1 del vatten, 1 del socker och en mirin eller vermout. Tillsätt en massa hackat vårlök. Koka upp.

Skär sedan fisken i kuber(lax, tonfisk) och lägg upp tillsammans med pilgrimsmusslor och råa räkor. Mungbönskott är löjligt gott till det här. Lägg ner en näve i fonduepannan och fiska upp efter en stund. Vi brukar ha två snabblagade snabba såser till. Den ena är sweetchilisås blandat med crème fraîche. Den andra är washabipulver blandat med crème fraîche. Servera med jasminris.

20120130-203837.jpg

20120130-204007.jpg

One Comment Add yours

  1. Evis says:

    Åh, fondue! Mums!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s