Biff och citrus

Det bästa med att jobba i internationella staden Geneve på ett huvudkontor för ett internationellt företag är att jag jobbar med en massa nationaliteter på en massa språk och diskussionerna i köket bli där med varierande och inspirerande. Mest passionerade köksdiskuterare är italienarna. De förbereder sina luncher högljudt i flock.

I torsdags träffade jag Paolo vid micon på jobbet. Han höll på att skära upp apelsiner i mängder och började förklara hur jag måste prova den här specialiteten från hans hemö Sicilien.

Skivade apelsiner, helst blodapelsin, skivad vårlök, salt och peppar och sist en god olivolja. You have to but italialian oranges!!! Not Spanish, they are crap. Sagt och gjort, köpte italienska tarocco på torget idag, dessutom fantastiskt fin och mild rödvårlök, den också från Italien. Så nu är det upp till bevis.

Till det en cote de boef. Ett vitlöksmör med citronskal och basilika. Nu ska grillen på så får vi ses. Barolon smakar i allafall som det ska.

20120303-205112.jpg

20120303-205123.jpg

20120303-205135.jpg

20120303-205145.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s