Kalvfrikadeller med mascarponeknyten. OMG!

Hittade receptet i en gammal Allt om mat och provade igår kväll. Det var smakexplotioner ochhurra rop! Och så typiskt italiensk, alla smaker kommer fram i klarhet.

Til, 4 pers.
Knyten:
20 wontonplattor (finns i asiatiska butiker)
150 g mascarponeost
1 1/2 dl rivet parmesanost
3 krm salt
1 krm nymald svartpeppar

Kalvfärsfrikadeller:
500g kalvfärs
1 vit brödskiva
1 ägg
3 msk hackad salvia
1 tsk salt
2 krm nymald peppar
1 liter vatten
1/2 dl konc kalvfond

Tomatsås:
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 dl torrt vitt vin
500 g körsbärstomater
3 msk tomatpure
1 msk kalvfond
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Servera med sallad och garnera med salvia.

To do:
Börja med frikadellerna. Lägg brödet i en skål och häll på grädden. Låt stå i 5 minuter. Krama sönder och blanda ner köttfärs, ägg, salvia, salt och peppar. Blanda väl. Forma till stora bullar och lögg dem på en vattensköljd skärberda. Koka upp vatten och fond och låt köttbullarna sjuda i ca8 minuter. Ta upp med hålslev.

Till tomatsåsen hackar man lök och vitlök och fräser det i lite olja. Tillsätt vin, hela coctailtomater, tomatpure, fond, salt och peppar. Låt puttra i 15 minuter.

Blanda mascarponeosten med parmesan och smaksätt med salt och peppar.lägg en liten klick på en platta och nyp ihop till en säck.

Koka upp vatten i en kastrullmed ångtillsatts. Ångkoka knytena i 3 minuter. Lägg köttbullarna och värmas i tomatsåsen. Lägg upp allt på tallrikar. Och njut! Det var helt fantastiskt gott!

20120318-214146.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s