Söndagsfrukost pain perdu

Oj vad det är härligt med helgfrukost! Lite extra tid att laga och avnjuta! Hos oss blir det ofta pannkaka, våffla eller omelette. Imorse så hade vi en halv baguette hemma (brödet som säljs här bli dåligt på en dag så vi har sällan bröd hemma) ! Hurra! Så det pain perdu eller fattiga riddare som det heter i Sverige, eller rika riddare hmm.

Man kant skär brödet och skär det i skivor. Blanda ett ägg med en skvätt mjölk i en djup tallrik. Vänd brödet i ägget och sedan i råsocker blandat med kanel. Stek sedan i smör. Mums med mascarpone, jordgubbar och banan.

20120318-214126.jpg

2 Comments Add yours

  1. Johanna says:

    Mums! Jag älskar fattiga riddare. Gjorde förresten dina scones för någon vecka sedan, då jag inte hade någonting hemma. De blev jätte bra! Hälsa där och ha det bra! Kram

    1. maja says:

      Kul! Evis magiska recept! Hälsa där med!
      Kram!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s