La vrille

La vrille är en agritourismo i Aosta dalen norra Italien. I helgen var vi på vårt andra besök och det kommer att bli många fler. Uppe i bergen finns den gamla gården med 6 rum, en matsal och mäktig utsikt. Maten lagas med slow food konceptet med det flesta ingredienserna är från den egna gården och resten från grannbyarna. När man sätter sig i middagsbordet vet man inte vad man har att vänta med jag lovar att man inte går hungrig.

Nu kom vi just i zuccini säsongen så menyn var följande.

Söta småkakor och lufttorkat kött
Sallad på zucchini serverad med en kall omellett på gårdens örter
En smördegspaj med zucchini och lufttorkat kött
Gnocci med blåmögelost från Aosta dalen
Kanin marinerad i timjan och senap med spenat, potatisar och zucchini
Lokala ostar med hemkokt sylt
Glass med persikakompott

Alice fick en helt underbar tallrik med hemlagad färsk spagetti och tomatsås. Vi var alla tvugna att provsmaka lite.

Frukosten var också laddad med diverse hembakta kakor och starka ostar. Helt i min smak!

Gården producerar också vin både rött och vitt. Det vita görs på muscade druvan och det röda bla på Fumin som är en lokaldruva med kraftig smak.

En plats där man laddar upp kropp och själ med positiv energi.

Planerar redan nästa besök!Ni förstår säker varför….

20120627-222258.jpg

20120627-222322.jpg

20120627-222339.jpg

20120627-222408.jpg

20120627-222425.jpg

20120627-222437.jpg

20120627-222456.jpg

20120627-222516.jpg

20120627-222541.jpg

20120627-222615.jpg

One Comment Add yours

  1. Evis says:

    Mums så det ser gott ut!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s