Madeleines

En av frankrikes populäraste kakor. Lätta att göra men det tar lite tid.

40 små kakor
4 ägg
180g socker
280g mjöl
15g bakpulver
50g flytande honung
225 g smör

Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver. Blanda i honungen. Låt degen vila 1h. Smält smör och blanda till degen är slät och glänsande. (Smaksätt ev med citronskal eller apelsinblomsvatten.) låt vila 1h. Smörj en form med smör, gärna i silicon. Fyll 2/3 delar och grädda i 200g i ca 8 minuter. Låt svalna på galler.

20120910-214114.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s