Vinter musselgryta med majs

God gryta med mycket smak och lite hetta. Receptet är ett tidningsutklipp från elle a la carte.

Tomatsås:
200 urkärnade svara oliver
Olivolja
6 sardeller
2 msk kapris
1 tärnad fänkål
2 tärnade morötter
2 burkar hela tomater
2 hackade chilin
4 kokta och delade majskolvar

Musslor:
4 kg musslor, vi hade blåmusslor, hjärtmusslor och stora hmm vad heter de på svenska, franska namnet är amande. Rengjorda.
2 gula lökar hackade
2 vitlöksklyftor pressade
Olivolja
2 dl vitt vin
1 bunt hackad persilja

Servera med bröd och limeaioli

Du behöver två kastruller och ganska mycket plats. Jag förberedde alla ingredienser innan jag värmde på grytorna.

Stek oliver, tillsätt olivolja, sardeller, kapris, fänkål, morötter, tomater och chili. Låt puttra 15-20 min. Tillsätt majs.

I andra grytan fräs lök och vitlök i olivolja. Häll på vin och persilja och låt koka upp. Lägg i musslorna. Låt puttra under lock några minuter tills de öppnat sig. Blanda de två grytorna i en.

Limeaioli och gott bröd och det blev en pillig, kladdig söndagsmiddag.

(Det som blev över har jag sorterat bort skalen på och imorgon väntar den måndagspasta av det bättre slaget.)

20130303-211021.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s