Minestrone från Ligurien

20130311-195607.jpg

En stor sats soppa säkert 10 portioner. Tar ca 1,5h att laga så bra söndagsprojekt för middag i veckan eller frysen. Receptet är från elle mat & vin.

100g torkade vita bönor
400 g potatis tärningar
2 morötter i slantar
300 selleri strimlad
1 gul lök hackad
2 vitlöksklyftor hackade
1 zucchini
1/2 dl olivolja
1 msk tomatpuré
2 stora tomater
1 dl vitt vin
1 burk tomater
1 1/2 l kycklingbuljong
3 lagerblad
Salt och svart peppar

Servera med
Olivolja
1 knippe basilika
Hyvlad parmesan

Blötlägg bönorna över natten. Koka i lättsaltat vatten i ca 45 min. Häll av.

Fräs rotfrukter och lök i oljan 5 min på låg värme. Lägg i zucchini och tomattärningar. Rör ner tomatpuré låt fräsa en stund. Tillsätt vin, tomat på burk och buljong. Lägg i lagerblad och låt koka upp och sen sjuda i 30 min. Tillsätt bönor och låt koka 5 min. Smaka av med salt och peppar.

Servera med olivolja, basilika och parmesan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s